2012-08-31

Joråsåatt…

Jag är fortfarande här.
Men augusti har varit väldigt busy med allt möjligt.
Framför allt sånt som har med bostadsrättsföreningen att göra (inventera misskötta trädgårdsområden och påtala detsamma exempelvis – inte populärt, men nödvändigt).

Jag längtar efter sol och värme (som alla andra). Men det blir nog inget mer sånt i år annat än i mycket korta stunder.

Salladsärtor

Att odla i odlingskrage var också helt fel år för första försöket. Jodå, salladsärterna fungerade och blev goda, och de är slut nu. Persiljan mår finfint och är jättestor. Men i övrigt? Nej, inget att skryta med. Förkrympt mangold, sönderregnad rosésallad, god men förkrympt ruccola. Rädisor? Nej, bara röda snören. Och det är tveksamt om ringblommorna som är sådda runt kanten hinner blomma innan det blir vinter.

Och altanblommorna får man gömma under solparasoll som tar rollen som regnparasoll när det är som värst. Annars blir de dränkta. Eller omkullslagna av slagregnen.

Sedan igår: 35 mm regn. Och det regnar fortfarande. Såg just att dahliablommorna (nedan) gått av.
Sorgligt.

Solenergilampan från Ikea har tjänat ut. Jo den lyser än, men den är full i hål. Hål från hagel och skyfall.  Helt perforerad faktiskt. Så den går i soporna när säsongen (snart) är slut.

Men jag har invigt regnponchon från Clas Ohlson (kostnad: 29 kr) och mina nya Tretorn Sub stövlar (kostnad 630 kr). De gamla, blommiga, som jag köpte förra året (billiga) duger i trädgården men det är inget man går långa sträckor med för då får man ont i fötterna. Har provat.
tretorn, gummistövlar
Tretorn Sub


Gymets schema är igång igen efter sommaren så 2 ggr i veckan kör jag cirkelfys (det är schemalagt 4 ggr i veckan, men 2 räcker – de andra 2 gångerna är 8:30 på morgonen istället för 9:00 – alldeles för tidigt). Det är skönt. Jag får energi av det. Och så blir man ju också starkare. Vilket är allt mer viktigt ju äldre man blir.

Och vi är i slutskedet av ett beta-testprogram. Och i början av tre andra. Det är min hjärn-gympa.

Men det här regnandet och mörket är riktigt sänkande. När det slutat regna (imorgon?) ska jag fortsätta rensa ogräs hos ett äldre par i området som jag lovat hjälpa. Jag gillar att rensa ogräs. Det är kontemplativt.