2014-03-29

Laxpanna

En av mina standardrätter är laxpanna. Enkel och snabb att göra. Inter särskilt många ingredienser. Och gott är det.

Ingredienser till laxpanna
Foto: ©nini.tjader.2014

Ingredienser för fyra portioner:

4 laxkotletter
1 röd + 1 grön + 1 gul paprika
1 x purjolök
ca 2,5 dl grädde (valfri sort)
dill (kan uteslutas)
salt och svartpeppar

tomater eller tomatpuré efter smak

paprika och purjolök
Foto: ©nini.tjader.2014

Så här gör du

Skär paprikorna i bitar (på bilden saknas gul paprika – hade ingen hemma när bilden togs).
Skiva purjon grovt.

Stek grönsaker och purjo i en stor stekpanna med höga kanter i olivolja eller flytande margarin.

laxtärningar
Foto: ©nini.tjader.2014
Skär laxfiléerna i bitar.

laxpanna
Foto: ©nini.tjader.2014
När grönsakerna fräst klart och mjuknat, lägg i laxbitarna.

laxpanna
Foto: ©nini.tjader.2014
När laxbitarna ser färdiga ut, häll i grädde, smaka av med salt och peppar och dill och tomatpuré (ca 1/3 tub) eller tomater.

Låt puttra till fisken är klar – hela rätten tar maximum 30 minuter och under tiden kokar du samtidigt tillbehören som pasta, potatis eller ris.

laxpanna
Foto: ©nini.tjader.2014
Servera med kokt potatis, pasta (tagliatelle blir bäst) eller ris.

Blir det något över? Går bra att värma i mikron nästa dag om det förvaras i kylskåp.

laxpanna
Foto: ©nini.tjader.2014
Bon Appetit!

2 kommentarer:

  1. Hej, hittade hit från Anna-Karins blogg.
    Laxpannan, ser jättegod ut.
    Äter ofta lax, och det här var ett bra tips, så att jag får lite variation :)

    Hälsningar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar den :) . Den är enkel och ganska snabb att göra också.

      Radera