2014-05-16

Laxpudding

laxpudding
laxpudding


LAXPUDDING

Tidsåtgång: cirka 1 timme 20 minuter
Ugn: 200°

laxpudding
Foto: ©nini.tjader.2014

4 PORTIONER

2 msk smör
6 dl mjölk (3 %)
5 ägg
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 kg tunt skivad potatis
1 liten fint strimlad purjolök eller vanlig gul lök
300 g tunt skivad färsk laxfilé eller ett paket gravlax eller rökt lax i skivor
1 dl finhackad dill
(spenat)

TILL SERVERING

smält smör
citronklyftor

GÖR SÅ HÄR

1. Smörj en ugnsfast form med höga kanter.
2. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och vitpeppar.
3. Varva potatis, purjo, lax, spenat och dill. Häll över äggstanningen och lyft runt lite med en gaffel så
stanningen fördelar sig ordentligt.
4. Grädda i ugn cirka 1 timme.

Täck med aluminiumfolie om ytan börjar se mörk ut.
Servera med smält smör och citronklyftor.
Grön sallad och tomater till. Smält smör att hälla över. Citronklyftor att pressa över både laxpudding och sallad.

laxpudding
Foto: ©nini.tjader.2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar