2016-04-10

Hannas glass och marängtårta

glass, maräng, tårta
Bilden lånad från internet från levlantligt.se men verkar vara borttagen därifrån. 


Den här tårtan bjöd Hanna på ibland när vi hade sammankomster på jobbet. Varken hon eller jag jobbar kvar där. Jag har tyvärr ingen egen bild på tårtan – ni får föreställa er… Jag minns den som fruktansvärt god.

Ingredienser

1 pkt frysta osockrade hallon, ca 200 g
5 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 äggulor
50 g små maränger

Garnering

1 pkt frysta osockrade hallon, ca 200 g

Tillagning

1. Vispa grädden hårt. Vispa i hallon, florsocker och äggulor.
2. Varva glassmeten och marängerna i en form.
3. Täck med plast och låt glassen stå i frysen i minst 5 timmar.
4. Doppa formen i varmt vatten, stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med halvtinade hallon.

Här finns en annan variant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar