2016-04-28

Majs-vete tortillas

tortillas
Tortillas. Bild lånad från dn.se
Tortillas är ett måste till tacos. Men naturligtvis kan man använda dem många andra rätter också som man vill svepa in i bröd.

Ingredienser

2 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen
1 1/2 dl majsmjöl
1 1/4 dl varmt vatten

Så här gör du:

ca 10 stycken

• Blanda mjölsorterna och arbeta in vattnet lite i taget till en fast och formbar deg.
• Dela degen i ca tio små bullar för tortillor som är ca 15 cm i diameter.
• Kavla ut dem med rikligt med mjöl på bakbord med kavel.
• Lägg dem under en duk allt eftersom de är färdigkavlade.
Det är annars jobbigt att samtidigt passa gräddningen i stekpanna och kavla ut nya.
• Gräddas i stekpanna på inte alltför hög värme ca 2 minuter på varje sida – de ska inte hårdgräddas.
• Pressa ut eventuella luftbubblor med en stekspade.
• Lägg de färdiga tortillorna insvepta i en handduk så att de håller sig mjuka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar